SAYGI
BRANSLAR

Anesteziyoloji ve Reanimasyon 


Anestezi, tıp biliminde ameliyatlarda kullanılan bir terimdir. Anesteziyoloji bilim dalında yer alan anestezi işlemi ile vücudun ameliyat boyunca belli bölümleri veya tamamının duyarsız hale getirilmesi söz konusudur. Bu işlemi yapmadaki amaç hastanın ameliyat sırasında hastanın acı çekmesini engellemektir. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Birimimizde anestezi uzmanları ile hastalar ameliyata hazırlanmakta ve ameliyat süresince uzman hekimlerin kontrolü altında olmaktadır. Hastanemizde yapılacak olan operasyonun türüne göre genel anestezi, lokal anestezi ve bölgesel anestezi uygulamaları yapılmaktadır.

Ameliyat sonrasında oluşabilecek ağrılar anestezi uzmanları tarafından kontrol edilir ve önlem alınır. Hastanın tansiyon, nabız, elektrokardiyografi, kanın oksijenlenmesi gibi durumları anestezi uzmanları tarafından sürekli izlenir.

Kronik ağrılı hastalıklara sahip olan hastaların tedavisinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Birimi önemli bir rol oynamaktadır. Hastalığın değerlendirilmesi ve tanı konulmasıyla birlikte uzman hekimlerimiz hastalarımızın yaşam kalitesini artırmak için tıbbi temeller doğrultusunda ağrı tedavisi ve diğer tedavileri uygulanmaktadır. Bunun yanında Genel Yoğun Bakımımızda nörolojik, solunumsal ve dolaşımla ilgili hayatı tehlikeye sokan patoloji ve hastalıkların takip ve tedavileri yapılmaktadır. Bunlar içerisinde zehirlenmeler, zatürreler, enfeksiyonlara bağlı sepsis (kan zehirlenmesi) ve daha ağır formları, kafa içinde gerçekleşen hayatı tehlikeye sokan tüm durumlar ve benzeri hastalıklar ve son olarak takip ve tedavisi yapılan hastalıklar yer almaktadır. Tedavi etkinliği kanıtlanmış tüm tedavi olanakları ile hastaların tedavileri yapılmaktadır.

İlgili Uzmanlarımız



İlgili Uzmanlarımız
Uzm.Dr.Şükrü KORAMAZ
(Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı)

Uzm. Dr. Çetin DURAN
(Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı)

Uzm.Dr.Süleyman DENİZ
(Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı)

İlgili Hastalıklar



İlgili Hastalıklar - Tümünü Göster
Lenfödem Tedavisi

SAĞLIĞINIZI YAKINDAN TAKİP EDİN!