SAYGI
BRANSLAR

GETAT Nedir?

Dünyada ve toplumumuzda bin yıllar öncesinden günümüze uzanarak uygulanmakta olan geleneksel tedavi yöntemlerini günümüz modern tıbbıyla birleştirerek bünyesinde barındırır.

2014 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın mevzuatında resmi olarak tanımlanmış ve yüyürlüğe girmiş olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) bünyesindeki tüm tedavi yöntemlerinin toplanmış olduğu disiplinlere verilen genel isimlendirmedir. 

GETAT mevzuatı ile ana hedef, bu uygulamaların yetkisinin ruhsatsız ve bilinçsiz kişilerden, profesyonel ve işinin ehli kişilere verilmesidir.

Böylece hastane ortamında ve konu ile ilgili eğitim almış hekimler ve yardımcıları tarafından uygulanan ve asiste edilen yöntemler olarak hem hastalara zarar verilmenin önüne geçilmiş hem de modern tıp ile birlikte kullanılarak sinerjik etki ile çok daha verimli sonuçlar alınması hedeflenmiştir.

Akapunktur Uygulaması Nedir?

Vücut derisinde bulunan bazı özel alanlara (Akupunktur noktalarına ) akupunktur eğitimi almış bir akupunktur uzmanı tarafından, belirli bir süre iğne, lazer veya ultrason dalgaları uygulayıp uyarma işlemine denir.Akupunktur bu anlamda bir denge tedavisidir. Akupunktur’a göre hastalıklar enerji dengesi bozukluğundan ortaya  çıkar ve bu denge tekrar korunduğunda da hastalar iyileşirler.İnsan vücudunun kendi kendini onarım gücü çok yüksektir ve bu gücü harekete geçiren belli uyarı noktaları vardır.İnsan vücudundaki belirli akupunktur noktalarına iğneler sayesinde yapılan uyarılarla organizmanın hemen her yerine ulaşabilecek haberler iletilmektedir. Bu iletişim, akupunktur noktasını oluşturan hücrelerden lokal hücresel uyarıların sinir terminallerine ve son olarak da beyne ulaşır.Beyin de bu uyaranı gerekli organlara ulaştırır ve ilgili organ ve uzuvlardaki enerji dengesi düzelir. 

Akupunktur uygulaması toplumdaki bireylerin hastalanmaya karşı tedbir almalarına veya hastalandıktan sonra modern tıbbi tedavinin tamamlayıcısı amacıyla hizmet vermektedir.


 

 

 

 

İlgili Uzmanlarımız



İlgili Uzmanlarımız
Dr. Cenap GÖKTAŞ
(Dr)

SAĞLIĞINIZI YAKINDAN TAKİP EDİN!